Ecooter

Ecooter elektrische scooter: ruim en comfortabel

Wij leveren alle Ecooter modellen in diverse kleuren uit eigen voorraad. Tevens kunt u bij ons terecht als u op zoek bent naar eerlijk en deskundig advies. Wij helpen graag bij het kopen van de juiste elektrische scooter voor u!

Wat is een elektrische scooter?

Eigenlijk is een elektrische scooter niets meer dan een normale scooter waarbij het motorblok dat loopt op benzine is vervangen door een elektromotor. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te tanken en alleen maar de accu van je elektrische bromfiets moet opladen. Dit is eenvoudiger en bovendien ook nog goedkoper! Net als een gewone scooter zijn de Ecooter elektrische scooters beschikbaar in een 25 km en 45 km variant. Deze worden ook wel snorscooter en bromfiets of bromscooter genoemd. Naast dat het goedkoper is om met een elektrische scooter te rijden, heeft het kopen van een elektrische brommer meer voordelen.

Voordelen van een elektrische scooter

Kiezen om een elektrische scooter te kopen, is het kiezen voor vele voordelen. Het eerste en misschien wel fijnste voordeel is dat startproblemen voortaan verleden tijd zijn. Dit komt doordat de elektromotor eigenlijk altijd direct klaar is voor gebruik. Hierdoor hoeft u hem ook niet warm te laten lopen voordat u vol gas geeft. U zal altijd over het volle vermogen beschikken, of het nou warm of koud is. Een ander voordeel is dat de elektromotor minder onderhouds- en storingsgevoelig is. Dit komt omdat de techniek in de elektrische scooter een stuk eenvoudiger is. Er zijn minder bewegende delen. Dit zorgt voor minder onderhoudskosten. Een belangrijk onderdeel om over na te denken bij een elektrische scooter kopen.

Andere voordelen zijn dat de elektromotor super stil is, geen schadelijke en stinkende uitlaatgassen uitstoot en bovendien is het goedkoper rijden. Bij een normale brommer betaalt u ongeveer 3 euro per 50 kilometer terwijl het opladen van de accu ongeveer 30 cent kost. Bovendien, zoals zojuist gezegd, zijn de onderhoudskosten een stuk lager.

Nadelen?

Er zijn vele voordelen aan een elektrische scooter kopen, maar er zijn natuurlijk ook wat nadelen. Het belangrijkste is natuurlijk de oplaadtijd. Gemiddeld kost het opladen van de accu ongeveer 6 uur. Terwijl het tanken van benzine hooguit vijf minuten duurt. Maar als u steeds maar korte afstanden aflegt, is dit geen probleem. Over het algemeen zijn de aanschafkosten wat hoger dan bij een benzinescooter al ligt het er natuurlijk wel aan voor wat voor scooter u gaat. Maar tegenover de hogere aanschaf staan wel weer lagere onderhoudskosten en zijn de kosten per kilometer lager.

Elektrische scooter kopen

Bent u overtuigd en wilt u een Ecooter of andere elektrische scooter kopen? Bekijk dan ons assortiment online of kom langs in de winkel. Alle Ecooter modellen in alle kleuren zijn bij ons beschikbaar en snel te leveren. Heeft u nog vragen over onze elektrische scooters of het kopen hiervan? Neem dan contact met ons op of kom langs. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Toont alle 3 resultaten