Beste elektrische scooter

Beste elektrische scooter

Elektrische scooters worden, net als elektrische auto’s steeds populairder. Een scooter die niet op benzine rijdt maar op stroom is vriendelijker voor het milieu en u rijdt er snel mee weg. Bovendien hoeft u zich geen zorgen meer te maken om de hoge brandstofkosten en bent u minder geld kwijt aan onderhoud. Omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar een elektrische scooter laten wij weten waar u op moet letten bij het kopen van zo’n scooter en welke modellen het beste zijn.

Op letten bij aanschaf elektrische scooter

Er zijn meerdere punten waarop een elektrische scooter verschilt met een gewone scooter. Dit zorgt ervoor dat er ook andere aandachtspunten bij de aanschaf zijn. Het is belangrijk om u er goed in te verdiepen zodat u de juiste keuze maakt bij de aankoop van de beste elektrische scooter voor u. Daarom hebben wij een aantal van deze punten voor u opgesomd en er meer informatie over.

De actieradius

Een van de belangrijkste factoren van de elektrische scooter is de actieradius. Waar u bij een benzine scooter eenvoudig extra kilometers toevoegt aan de actieradius door snel te tanken kan dit bij een elektrische scooter wat langer duren. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar hoe ver u kunt rijden met een elektrische scooter. Bij Bromfietscentrum hebben we diverse elektrische scooters die in actieradius verschillen tussen de 40 en 120 kilometer. Deze hoge actieradius is mogelijk doordat er elektrische scooters zijn waarbij u eenvoudig een extra tweede en soms zelfs derde accu aan kunt sluiten waardoor u snel de actieradius vergroot. Helaas zit hier doorgaans wel een flink prijskaartje aan. Maar als u geen grote afstanden rijdt en telkens uw accu kunt opladen, heeft u niet zo’n grote actieradius nodig.

De accu

Naast de actieradius van de accu is ook de accu zelf belangrijk. Er zijn namelijk wel wat verschillen in laadtijden. Al valt dit bij de meeste elektrische scooters van Bromfietscentrum wel mee, deze zijn vol na zo’n 5 a 6 uur laden. Maar er zijn ook accu’s die pas na 8,5 uur laden vol zijn. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn maar in sommige gevallen is dit wel belangrijk. Het is dus goed om hier aandacht aan te besteden zodat u voor uw situatie de beste elektrische scooter koopt. Waar u ook naar kunt kijken is of de accu uitneembaar is. Dit is voordelig zodat u accu overal kunt opladen waar een stopcontact is. U hoeft dus niet per se een stopcontact in de buurt van uw elektrische scooter te hebben. Als laatste is het goed om te kijken hoe makkelijk de accu te vervangen is en wat de prijs is. Natuurlijk is een uitneembare accu eenvoudig te vervangen, maar let dan ook op het prijskaartje. De prijs van een nieuwe accu ligt gemiddeld tussen de 150 en 500 euro.

Beschikbaarheid onderdelen

Als laatste is het nog belangrijk om goed te kijken naar de beschikbaarheid van de onderdelen. Elektrische scooters staan erom bekend minder onderhoudskosten te hebben dan ‘normale’ scooters maar toch kunnen onderdelen altijd slijten of kapotgaan. Het is daarom fijn om te weten of onderdelen van uw elektrische scooter goed te krijgen zijn. Gelukkig hoeft u zich bij Bromfietscentrum hier geen zorgen om te maken. Naast het kopen van de beste elektrische scooter voor u, kunt u bij ons ook terecht voor onderhoud en reparaties. Zo heeft u altijd een bekend gezicht voor zowel de verkoop als het onderhoud van uw elektrische scooter, dat is natuurlijk wel zo prettig.

De kosten van een elektrische scooter

Op het gebied van aanschaf is een elektrische scooter bijna altijd duurder dan een benzine scooter. Maar daar staat dan weer tegenover dat u geen benzinekosten en minder onderhoudskosten. Bij Bromfietscentrum koopt u al voor minder dan €1.700 een elektrische scooter. Maar de prijs kan oplopen tot bijna €4.500 voor een duurder model. Zo is de AGM Goccia een van onze goedkoopste elektrische scooters en is de NIU NQI Pro het duurste model in ons assortiment. Maar tussen deze bedragen in hebben we nog vele modellen die u uiterst comfortabel van A naar B brengen. Als u op prijs gaat vergelijken is het belangrijk om te kijken naar onder meer: de actieradius, het vermogen, de laadtijd en de kosten voor accessoires zoals een windscherm. De beste elektrische scooter is voor iedereen anders en het is daarom ook verstandig dat u zelf goed onderzoek doet naar wat u belangrijk vindt.

De verschillende merken

Op het gebied van elektrische scooters komen er steeds meer merken met elektrische modellen. Bij Bromfietscentrum hebben we drie merken: AGM, Ecooter en NIU. Dit zijn merken die zich hebben bewezen met hun elektrische scooters en dan ook behoren tot de beste elektrische scooters die er beschikbaar zijn. Daarnaast hebben ook andere bekende merken elektrische modellen zoals Kymco, Sym en Vespa.

Eisen voor de beste elektrische scooter

Als we gaan kijken naar de beste elektrische scooter dan moet er bepaald worden waar deze aan moet voldoen. We hebben al aangegeven welke punten belangrijk zijn wanneer u een nieuwe elektrische scooter gaat kopen maar er zijn meer punten. Goede elektrische scooters beschikken in ieder geval over:

  • Een grote actieradius
  • Eenvoudig en snel op te laden
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Fraai design
  • Veilig en betrouwbaar

De beste elektrische scooter voldoet natuurlijk aan alle eisen die we hebben gesteld. Deze eisen hebben we dan ook meegenomen in de keuze voor de beste elektrische scooter.

Onze top 3

Bij Bromfietscentrum hebben we een top 3 van de beste elektrische scooters in onze ogen samengesteld. Hieronder vind je de top 3.

#1: NIU MQI+ Sport

NIU MQI+ Sport

De NIU MQI+ Sport is een scooter die uitermate goed scoort op alle punten. Met 80 kilometer heeft de scooter een goede actieradius en het is mogelijk om met twee personen plaats te nemen op de scooter. Dankzij het 360 graden verlichtingssysteem bent u goed zichtbaar voor ander verkeer in het donker op deze elektrische scooter. Met de krachtige achterwiel motor van Bosch zit u snel op de topsnelheid. Bovendien is de motor zo goed als onderhoudsvrij. Met behulp van de NIU app kunt u op ieder moment de status van uw scooter bekijken en weet u altijd waar uw scooter is en wat het accupercentage is. Met een prijs van €2.599,- is dit niet de goedkoopste maar u krijgt zeker waar voor uw geld.

#2: AGM Goccia

AGM Goccia

De AGM Goccia is misschien niet de mooiste elektrische scooter maar heeft wel een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Voor een prijs van €1.699 krijgt u de beschikking over een scooter met een actieradius van 60 kilometer. Deze elektrische scooter weegt bovendien maar 55 kg waardoor u hem eenvoudig kunt vervoeren maar ook kunt parkeren in de schuur of hem op de standaard zetten. Ondanks de lage prijs is het toch mogelijk om de accu uit de scooter te halen en overal op te laden waar u maar wilt. De AGM Goccia is dan ook een waar topmodel voor het geld dat u ervoor betaalt.

#3: Ecooter E2

Ecooter E2

De Ecooter E2 is voor degene die van design houdt. De scooter is mooi vormgegeven en heeft de beschikking over goede eigenschappen. Zo rijdt u gemakkelijk tussen de 60 en 80 kilometer met deze scooter en dankzij de krachtige middenmoter van 3 kW bent u snel op de gewenste snelheid. Bovendien is ook bij dit model de accu eenvoudig te verwijderen en overal op te laden met een gewoon stopcontact. Het prijskaartje van de nummer 3 van onze lijst is wellicht wat hoog, €2.799, maar u krijgt hier echt een top elektrische scooter voor terug.

De beste elektrische scooter bij Bromfietscentrum

Wilt u graag een goede elektrische scooter kopen en kunt u wel wat advies gebruiken? Kom dan langs bij Bromfietscentrum. Wij hebben veel ervaring met scooters en weten dan ook precies waar u op moet letten. Zien we u snel?